Antikraak wonen in Utrecht

antikraak utrecht

Wil je antikraak wonen in Utrecht of zoek je een tijdelijk goedkope woning in Utrecht?

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een anti kraak woning in Utrecht te kunnen vinden.
Vind onder andere antikraakbureaus in Utrecht die antikraak panden beheren en verhuren, hoe ziet de leegstand in Utrecht eruit en kom erachter of antikraak wonen in Utrecht voor jou mogelijk is.

Leegstand en Anti kraak wonen in Utrecht

De structurele leegstand van kantoren is in de provincie Utrecht sterk gegroeid. Ook de komende jaren zal als gevolg van Het Nieuwe Werken en de vergrijzing de vraag naar kantoorruimte nog verder dalen. De leegstand zal dus verder toenemen.
Momenteel is de leegstand in de regio Utrecht 12%, dat ligt nog wel lager dan landelijk, en de stad Utrecht zit daar met een leegstand van ruim 8% nog meer onder.

Dat neemt niet weg dat er ook in Utrecht kantoorgebieden zijn, waar sprake is van een problematische leegstand: Kanaleneiland 17%, Lage Weide 19% en de 70/30-kantoren in Papendorp 22%. Het Stationsgebied, de grootste Utrechtse kantoorlocatie, heeft nauwelijks leegstand. De Utrechtse kantorenmarkt onderscheidt zich nog steeds in positieve zin door een relatief bescheiden leegstand van 8,3%. Des al niet te min heeft Utrecht zeker veel leegstaande ruimte in met name kantoorpanden. Zowel de gemeente en provincie Utrecht zijn druk bezig om deze leegstand tegen te gaan. Men kijkt naar waar de vraag groot is voor huurwoningen en start dan projecten om kantoorpanden een nieuw leven te geven, namelijk in de vorm van woonruimtes voor tijdelijke verhuur.

Antikraak kamers voor studenten?

Utrecht is bij uitstek een studentenstad, de kans is groot dat jij student bent en nog op zoek bent naar een kamer. Tegenwoordig is het erg lastig om aan een leuke kamer te komen, die ook nog is te betalen is. Vaak zijn er lange wachtrijen in de sociale sector, of je hebt hospiteer avonden met massas andere kamerzoekende.

tijdelijke kamer utrecht

Wellicht ken je SSH al, zij zijn specialist in studentenhuisvesting in Utrecht, zie http://www.sshu.nl/. Wat je wellicht niet wist is dat zij ook tijdelijke kamers verhuren. Hun aanbod tijdelijke kamers bestaan met name uit kamers in etagewoningen en flats die gesloopt of gerenoveerd gaan worden. Soms worden ze echter toch voor meerdere jaren verhuurd en is dat dus best interessant. De tijdelijke woonruimte is wellicht in enigszins verouderde staat, maar de kamers zijn technisch in orde. Daarnaast ligt de prijs van deze woonruimte een stuk lager dan particuliere kamers.
De huurprijs van de kamers is vanaf € 209,- per maand, huurtoeslag is niet mogelijk. Servicekosten zoals gas, water en elektriciteit, verwarming en gemeentelijke belastingen zijn in de prijs inbegrepen.

Kamernodig.nl is een initiatief van Stichting Tijdelijk Wonen (STW). Deze stichting heeft als doel om meer woonruimte te creeeren voor jongeren en studenten. Wat zij doen is het ombouwen van leegstaande kantoorpanden naar tijdelijk verhuurbare kamers voor studenten. Momenteel zijn zij met name actief in Utrecht, zo hebben zij al diverse panden omgebouwd. Schrijf je in via hun website en je kan in aanmerking komen voor een van hun projecten.

Het huidige antikraak aanbod in Utrecht

Direct aanbod van anti kraak panden kunnen wij helaas nog niet tonen aangezien veel antikraak beheerders dit voor zichzelf houden. Om je toch zo snel mogelijk te helpen bij het vinden van een mogelijke anti kraak woning in Utrecht geven wij je een overzicht van de anti kraak bureaus en vastgoedbeheerders.

Utrecht heeft de volgende antikraakbureau’s:

  • Interveste (Heel Nederland, 10,- inschrijfkosten voor 1 jaar reageren. biedt ook tijdelijke huur)
  • AK Beheer ( Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam )
  • Antikraak direct (Door heel Nederland, inschrijving kost 7,95, je kan geen kinderen hebben)
  • Zwerfkei beheer (heel Amsterdam en omgeving)
  • Alvast (Heel Nederland, gratis inschrijving)
  • Camelot beheer (Heel Nederland, Gratis reageren)
  • HOD (Heel Nederland, je moet geintroduceerd worden)
  • Adhoc beheer (Heel Nederland, je moet geintroduceerd worden)
  • Villex leegstand beheer (verschillende projecten door het hele land)