Antikraak wonen in Rotterdam

antikraak rotterdam

Wil je antikraak wonen in Rotterdam?

of zoek je een tijdelijk goedkope woning in Rotterdam Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een antikraak woning in Rotterdam te vinden. Vind hieronder antikraakbureaus die antikraak panden in Rotterdam beheren en verhuren, hoe ziet de leegstand in Rotterdam eruit en kom erachter of antikraak wonen in Rotterdam voor jou mogelijk is.

Antikraak wonen in Rotterdam:

In Rotterdam is een grote vraag naar betaalbare huurwoningen. Antikraak wonen is een oplossing die op deze vraag inspringt en tegelijk leegstaande panden bewoond. In Zuid-Holland staat naar schatting zo’n 1,5 miljoen m² kantoorruimte daadwerkelijk leeg. In Rotterdam en omgeving staan steeds meer kantoren en/of winkels leeg. Leegstand bedroeg ruim 500.000 vierkante meter, een stijging van bijna 0,8 procent t.o.v het jaar daarvoor (data uit 2010).

De provincie Zuid-Holland vind zowel vanuit maatschappelijk als vanuit economisch perspectief dat leegstand niet wenselijk is. Ze verwachten dat het met de leegstand van kantoorruimte op korte termijn niet goed komt. De opties om leegstand tegen te gaan zijn sloop, herontwikkeling of transformatie van kantoorpanden. De provincie Zuid-Holland, maar ook de gemeenten, vinden zichzelf geen probleemeigenaar van panden die geheel of gedeeltelijk leegstaan.

Voor antikraak woningen is met name interessant waar grote projecten lopen betreft de sloop van woningen. De Gemeente heeft een doelstelling van 3000 woningen per jaar te realiseren. Het is dan soms nodig bestaande woningen te slopen. Welke woningen op de planning staan om gesloopt te worden, is na te vragen bij ROTTERDAM.INFO, Coolsingel 197, 3012 AG Rotterdam

Rotterdam is ook bezig om te stimuleren dat steeds meer kantoorgebouwen een ander doel krijgen, zo transformeren ze de gebouwen naar hotels, woningen of scholen. Zo is het oude, karakteristieke gebouw van de Belastingdienst aan de Puntegaalstraat binnen het bestaande casco getransformeerd tot een woon-werkgebouw. De gemeente Rotterdam stimuleert dat sinds vorig jaar echter op het gebied van preventie van leegstand is er nauwelijks een structureel beleid. Ondanks negatieve ontwikkelingen van leeglopende winkelpanden bij veel winkelstraten in Rotterdam gaat de gemeente Rotterdam toch door met het bouwen van nieuwe winkelruimte, zo’n 70.000 vierkante meter in het centrum van Rotterdam.

De vraag is dus sterk of de gemeente de leegstand van panden tegen kan gaan. Antikraak bureaus springen handig in op het toenemende aanbod van leegstaande panden. In Rotterdam

Het huidige antikraak aanbod in Rotterdam

Direct aanbod van anti kraak panden kunnen wij helaas nog niet aanbieden aangezien veel antikraak beheerders dit intern houden. Om je toch zo snel mogelijk te helpen bij het vinden van een mogelijke anti kraak woning in Rotterdam geven wij je een overzicht van de anti kraak bureaus en vastgoedbeheerders.

Rotterdam heeft de volgende antikraakbureau’s:

  • Interveste (Heel Nederland, 10,- inschrijfkosten voor 1 jaar reageren. biedt ook tijdelijke huur)
  • AK Beheer ( Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam )
  • Antikraak direct (Door heel Nederland, inschrijving kost 7,95, je kan geen kinderen hebben)
  • Alvast (Heel Nederland, gratis inschrijving)
  • Camelot beheer (Heel Nederland, Gratis reageren)
  • HOD (Heel Nederland, je moet geintroduceerd worden)
  • Adhoc beheer (Heel Nederland, je moet geintroduceerd worden)

Home Forums Antikraak wonen in Nederland Antikraak wonen in Rotterdam