Wat wordt er van jou verwacht?

Alle antikraak bureaus verwachten van je dat je op een verantwoordelijke en respectvolle manier met het pand omgaat. Er zijn regels en afspraken die zij zullen controleren.

Zoals al vaker gezegd op deze website is antikraak huren weldegelijk anders dan tijdelijke verhuur of normale verhuur. Dit betekent dus ook dat, wanneer je een antikraak pand gaat bewonen, er andere dingen van je verwacht worden. Deze verwachtingen die de beheerders van je vragen kunnen er voor zorgen dat antikraak wonen helemaal niet zo plezierig meer is.

Ben je iemand die flexibel is, om kan gaan met regels en niet heel veel waarde hecht aan privacy dan is het geen enkel probleem om aan deze verwachtingen te voldoen.

De volgende verwachtingen bestaan bij de meeste antikraak beheerders als je een antikraak pand gaat bewonen:

  • Het pand moet altijd zo netjes en representatief mogelijk zijn. dit betekent dus dat je in principe altijd je ruimte goed op orde moet hebben en netjes moet houden. De beheerders kunnen onverwachts langskomen voor een controle, heb jij de boel niet op orde dan is het mogelijk dat je hier een waarschuwing voor krijgt of zelfs het contract met je wordt opgezegd.
  • Je zorgt dat het pand bewoond is. Dat betekent bijvoorbeeld dat er voldoende meubilair (tafel, stoel, bed, planten en keukengerei) aanwezig is.
  • Wanneer je langer (meer dan 3 dagen, afhankelijk van beheerder natuurlijk) afwezig bent moet je dit aan de beheerder laten weten!
  • Storingen of calamiteiten meldt je direct en je neemt alle maatregelen om schade aan het pand te voorkomen of te beperken.
  • Als bewaarnemer accepteer je dat het pand te allen tijde toegankelijk is voor of namens de pandeigenaar, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden, het verhelpen van calamiteiten of het bezichtigen van het pand.
  • Je volgt stipt de instructies van de beheerder op. Denk aan het terugbrengen van sleutels, het maken van afspraken, etc.

En zo zijn er nog meer regels en verwachtingen die de beheerder van je vraagt, bespreek dit echter met het antikraakbureau zelf. Wanneer je een bruikleenovereenkomst aangaat bekijk dan goed alle regels en verwachtingen!